Antonia liep tot 3-0 uit en in de feestvreugde kon Jurgen Bertels in de 87' nog tegenscoren: 3-1. VC Herentals bleek te fel gehandicapt.

Het door blessures fel geplaagde VC Herentals ging op bezoek bij toekomstig kampioen Antonia mits zij minstens een puntje konden thuishouden.   De bezoekers waren vooral op zoek naar eerherstel na de blammage op Linda Olen een week eerder.
 
Herentals startte niet onaardig en voetbalde goed mee met de leider die in de aanvangsfase eerder wat zenuwachtig acteerde.  Wanneer Antonia na tien minuten een eerste keer voor de kooi van Maes verscheen konden zij toch de score openen.  Een voorzet op rechts kon door een totaal vrijstaande Van Looveren makkelijk tegen de netten gekopt worden. 

Herentals stak een eerste keer de neus aan het venster wanneer D’Huyvetter zijn voorzet net gemist zag worden door Verbert.  Voor de thuisploeg dreigde even later de boomlange De Pooter maar nadien waren het toch de bezoekers die twee keer konden dreigen.  Eerst schoven zowel Van Peer als Verbert nipt naast een voorzet van Benijts en vijf minuutjes later kwam Verbert opnieuw enkele millimeters te kort na een voorzet van Van Peer. 

Antonia liet niet met zich sollen en wanneer De Pooter in duidelijke buitenspel positie alleen op Maes kon afgaan zagen de Herentalse supporters de bui al hangen.  De topschutter van de reeks wou de bal echter te mooi in doel lepelen en Maes redde knap de meubelen.  Niet veel later moest hij zich toch gewonnen geven wanneer een voorzet tot bij kapitein Corluy belandde en deze pegelde de bal staalhard in doel.  Met een 2-0 ruststand op het bord kon er voor de leider niet veel meer misgaan.
 
In de tweede helft kreeg rood-wit het erg lastig om nog een deftige aanval in elkaar te knutselen, echter werd Antonia die de wedstrijd rustig wou uitspelen ook vrij ver van het eigen doel gehouden.  De Pooter vuurde nog twee kanonskogels af, één keer kon Maes redden en één keer bracht de deklat redding. 

Een kwartier voor tijd mocht Pauwels, terug na blessureleed,  de moegestreden Moons komen vervangen.  Even later nam De Pooter alle onzekerheid voor de thuisploeg weg wanneer hij een schot knap gekruist binnen trapte.  In de slotfase kon de score nog hoger oplopen. 

Eerst scoorde Bertels met een heerlijke trap de eerredder voor Herentals en nauwelijks een minuutje later moest Maes goed plat om een nieuwe treffer van De Pooter te verijdelen.  In de allerlaatste minuut vuurde Pauwels een atoomschot af maar de lokale goalie hield al even knap zijn netten schoon. 
 
Herentals verliest dus met 3-1 maar het is zeker niet hier dat we de punten moesten komen rapen.  Antonia mocht zo de kampioenendans inzetten en is de verdiende kampioen in onze reeks.  Herentals kijkt nu woensdag in de inhaalwedstrijd SKS in de ogen, puntenwinst met het oog op het behalen van de eindronde moet zeker kunnen !
 
 
VC Herentals speelde met:  Maes Jens;  Wouters Thomas;  Spiessens Bart;  Verwimp Stef;  Bertels Jurgen;  Benijts Kristof;  Verlinde Lode;  Moons Damien;  Verbert Jonas;  D’Huyvetter Timo;  Van Peer Nick
 
Bank:  Van Aelst Ben;  Hendrickx Anthony;  Dolfijn Benoit;  Pauwels Simon
 
Vervangingen:  74e  Pauwels Simon voor Moons Damien; 
 
Gele kaarten:  Jurgen Bertels;  Bart Spiessens
 
Doelpunten:  7e  Franky Van Looveren  1 – 0 ;  40e  Bart Corluy  2 – 0 ;
 81e  Jorg De Pooter 3 – 0; 86e  Jurgen Bertels  3 - 1.


Verslag Kurt en Wendy Van leemput /VC / Nnieuws.